Language

Κανονισμοί DM

Παρακαλούμε διαβάστε αυτή την ενότητα πολύ προσεκτικά. Αν δεν συμμορφωθείτε με αυτούς τους κανόνες και τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστείτε αμέσως

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αρκετά τμήματα της αγωνιστικής διαδρομής περνούν μέσα απο το Αισθητικό Δάσος της Στενής με καθορισμένη και ευαίσθητη χλωρίδα σπάνιων φυτών. Ζητούμε απο όλους να είναι πλήρως ενήμεροι για αυτό και να τηρούν τους παρακάτω κανονισμούς
1. Η χρήση μπατόν επιτρέπεται και στις 2 διαδρομές του αγώνα.
2. Ο ύπνος κατα την διάρκεια της διαδρομής απαγορεύται. Αυτό γίνεται διότι θα έχει μεγάλη επίπτωση στο περιβάλλον και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα ώστε να νομίσει κάποιος πως χρειάζεστε άμεση ιατρική επέμβαση. Παρακαλείστε να διαχειριστείτε την φυσική σας κατάσταση προσεκτικά και αν χρειαστεί να ξεκουραστείτε/κοιμηθείτε να το κάνετε στους σταθμούς ανάπαυσης.
3. Πρέπει να παραμένετε στο μονοπάτι συνέχεια. Θα υπάρχουν τμήματα στα οποία οι αγωνιζόμενοι δεν θα μπορούν να κάνουν πρσπέραση ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον. Παρακαλούμε συμμορφωθείτε με όλους αυτούς τους περιορισμούς οι οποίοι θα ισχύσουν και στον αγώνα. Πρέπει να μένετε στο μονοπάτι καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
4. Συλλέγοντας ή καταστρέφοντας φυτά, ζώα ή πέτρες που θα βρείτε κατα μήκος της διαδρομής αλλά και κατα τη διάρκεια όλου του αγώνα απαγορεύται.
5. Κόψιμο δρόμου απαγορεύεται ρητά λόγω πιθανής ζημιάς σε ενδεχόμενη βλάστηση κατα μήκος της διαδρομής
6. Μην πετάτε σκουπίδια κατα μήκος της διαδρομής.

7. Για να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση και η ελαχιστοποίηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την χρήση των μέσω μαζικής μεταφοράς / λεοφορείο του αγώνα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

1. Αν κατα την διάρκεια του αγώνα, συναντήσετε άλλον αγωνιζόμενο ή μέλος του προσωπικού ο οποίος είναι τραυματισμένος ή άρρωστος και δεν μπορεί να κινηθεί μόνος του, παρακαλούμε να δώσετε προτεραιότητα στην βοήθεια του ατόμου αυτού ενημερώνοντας την διεύθυνση του αγώνα για παροχή βοήθειας. Το τηλ έκτακτης ανάγκης θα αναγράφεται στον αριθμό συμμετοχής .
2. Αν συναντήσετε έναν αγωνιζόμενο ο οποίος είναι ξαπλωμένος ή κουλουριασμένος κατα μήκος της διαδρομής, παρακαλούμε ελέγξτε αν είναι εντάξει. Αν κοιμάται ή ξεκουράζετε, πείτε του να σηκωθεί και να συνεχίσει. Αν το άτομο αυτό χρήζει ιατρικής βοήθειας, παρακαλούμε δώστε προτεραιότητα στην βοήθεια αυτού του ατόμου ενημερώνοντας το προσωπικό του αγώνα ή καλώντας την διοργάνωση για παροχή βοήθειας.
3. Παρακαλείστε να συμπεριφέρεστε στις ομάδες υποστήριξης και στους εθελοντές με σεβασμό και εκτίμηση σε κάθε περίπτωση.
4. Η διαδρομή του αγώνα δεν εκτελείται σε ιδιωτική γη που ανήκει στη διοργάνωση και δεν είναι κλειστή στο κοινό. Παρακαλείστε να έχετε στο νού σας πως πρέπει να μοιράζεστε τα μονοπάτια με το κοινό(συμπεριλαμβανομένου των πεζοπόρων) ανα πάσα στιγμή. Δεν θα υπάρχουν “ζώνες προσπεράσματος” κατα μήκος κλειστών κομματιών της διαδρομής με συνέπεια να μην επιτρέπεται η προσπέραση σε αγωνιζόμενους ή πεζοπόρους. Σε περιοχές που η προσπέραση είναι δυνατή, παρακαλούμε εκτελέστε την με ασφαλή τρόπο, και σε σημεία όπου η διαδρομή είναι φαρδιά και να θυμάστε να ελαττώνετε ταχύτητα, να περπατάτε και να φωνάζετε ώστε να γίνεται αισθητή η παρουσία σας στο προπορευόμενο άτομο.
5. Μήν καταστρέψετε οποιαδήποτε ιδιοκτησία βρείτε κατά μήκος της διαδρομής.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

1. Αν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τον αγώνα, πρέπει να ενημερώσετε το προσωπικό. Παρακαλούμε αφαιρέστε το νούμερο σας και δώστε το στο προσωπικό ώστε να ενημερωθεί η διοργάνωση. Εφόσον εγκατελείψετε τον αγώνα δεν θα επιτρέπεται η επανεκκίνηση.
2. Θα έχετε την δυνατότητα να επιστρέψετε στον τερματισμό με λεοφορείο της διοργάνωσης που θα βρίσκεται σε αναμονή στους σταθμούς τροφοδοσίας.
3. Να θυμάστε τον αριθμό συμμετοχής σας καθώς θα τον χρειαστείτε για την παραλαβή της τσάντας σας απο τον χώρο φύλαξης.

Ιατρική Κάλυψη

1. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του αγώνα, η διοργάνωση θα προετοιμάσει και θα μεριμνήσει για τη διάσωση και ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, κάθε αγωνιζόμενος πρέπει να γνωρίζει και να κατονοεί πως υπάρχουν κινδύνοι οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς/ή ατυχήματα που σχετίζονται με το ορεινό τρέξιμο. Είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας και θα συμμετάσχετε στον αγώνα αυτό με δική σας ευθύνη.
2. Προσωπικό με γιατρό και νοσοκόμο θα βρίσκονται σε όλους στους σταθμούς πρώτων βοηθειών. Όλοι οι σταθμοί θα έχουν έχουν επικοινωνία με την διοργάνωση.
3. Διαδικασίες έκτακτης ανάγκης θα είναι διαθέσιμες στους αγωνιζόμενους καθώς και για εκείνους που συμμετέχουν στη διοργάνωση ως (προσωπικό, υποστηρικτές, εθελοντές):
·  Αν είστε εντός της διαδρομής και κοντά σε κάποιον σταθμό πρώτων βοηθειών, τότε οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και τα συνεργεία διάσωσης θα είναι σε θέση να παρέχουν πρώτες βοήθειες εντός διαδρομής.
·  Παρακαλούμε σημειώστε πως, ανάλογα με την περιοχή, μπορεί αν χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να σας παρασχεθεί βοήθεια. Αν σας παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες απο μέλος της ομάδας διάσωσης/ή γιατρό παρακαλούμε να είστε σίγουροι να σας εξετάσει γιατρός σε νοσοκομείο και μετά τον αγώνα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την διοργάνωση και ενημερώστε τους για την κατάσταση σας μετά απο την ιατρική εξέταση.
4. Οι γιατροί και τα σωστικά συνεργεία έχουν την εξουσιοδότηση να σταματήσουν αγωνιζόμενο απο την ολοκλήρωση του αγώνα. Αυτό θα γίνεται με την αφαίρεση του αριθμού συμμετοχής και chip απο τον κάθε αθλητή.
5. Αν εγκαταλείψετε τον αγώνα, μπορείτε να πάρετε το λεοφορείο της διοργάνωσης το οποίο θα σας μεταφέρει στον τερματισμό του αγώνα.
6. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και σε περίπτωση που δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διοργάνωσης, μπορείτε να καλέσετε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης “112” και ζητήστε βοήθεια.
7. Όλοι οι εγγεγραμένοι αθλητές καλύπονται με βάση την παρακάτω πολιτική ασφάλισης :

CHIPS Χρονομέτρησης

1. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα παρακολουθούνται με την χρήση chip το οποίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Το chip αυτό θα είναι σε θέση να ενημερώνει την διοργάνωση για την ώρα που διέσχισε ο κάθε αθλητής τις γραμμές εκκίνησης/τερματισμού, τους σταθμούς πρώτων βοηθειών και ορισμένα σημεία ελέγχου. Παρακαλείστε να εκτελείτε τις διελεύσεις σας απο το ειδικό χαλί των χρονομέτρων, ώστε να διασφαλίζετε πως οι χρόνοι σας μεταδίδονται στην διοργάνωση.
2. Όταν κάποιος αγωνιζόμενος περάσει απο κάποιο σημείο ελέγχου, το chip θα καταγράφει το όνομα και τον χρόνο του αγωνιζομένου.
3. Αν εγκαταλείψετε απο τον αγώνα, πρέπει να παραδώσετε το chip στο προσωπικό του αγώνα ώστε να ειδοποιηθεί η διοργάνωση.

Σακούλες Αντικειμένων

1. Όλοι οι αθλητές μπορούν να αφήσουν μία σακούλα αντικειμένων στην εκκίνηση και να την παραλάβουν μετά τον αγώνα.
2. Δεν θα υπάρχουν σακούλες αντικειμένων στους σταθμούς τροφοδοσίας/σημεία ελέγχου/πρώτων βοηθειών.

Εξοπλισμός – Εργαλεία

ΛΙΣΤΑ ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ)
1. Κινητό τηλέφωνο (πρέπει να είστε σε θέση να πραγματοποιείτε ή να δέχεστε κλήση στην Ελλάδα με αυτό το κινητό τηλέφωνο). Το τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας θα αναγράφεται στον αριθμό συμμετοχής σας. Βεβαιωθείτε πως το τηλ σας είναι πλήρως φορτισμένο πρίν τον αγώνα. Μπορεί να λάβετε επείγον τηλεφώνημα πριν ή κατα την διάρκεια του αγώνα.
2. Σακίδιο ή ζώνη υδροδοσίας, ατομικό κύπελλο για κρύα/ζεστά ροφήματα στους σταθμούς τροφοδοσίας (ελάχιστο 150cc). Χάρτινα ποτηράκια δεν θα παρέχονται στους σταθμούς τροφοδοσίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάποιος αγωνιζόμενος μπορεί να αποκλειστεί ή να δεχτεί ποινή ανα πάσα στιγμή κατα της διάρκεια του άγωνα για τους παρακάτω λόγους :
1. Για κόψιμο διαδρομής ή για μεγάλη απόκλιση πορείας.
2. Σε περίπτωση που δεν φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.
3. Ρίξιμο σκουπιδιών εντός της διαδρομής.
4. Τρέξιμο με ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι επίσημα δηλωμένοι στον αγώνα ως αγωνιζόμενοι.
5. “Κλέψιμο” (π.χ. χρήση άλλων μέσων μεταφοράς, χρήση αντικαταστάση αγωνιζόμενου, ή άλλες παράνομες πράξεις).
6. Μή χρήση του chip χρονομέτρησης.
7. Μη τήρηση των οδηγιών που δίνονται απο το επίσημο προσωπικό της διοργάνωσης (γιατρούς, νοσοκόμους, και συνεργεία διάσωσης).
8. Συνέχιση του αγώνα μετά απο αποκλεισμό.
9. Χρήση ναρκωτικών ή απαγορευμένων ουσιών.